METAALTECHNIEK

Van der Ziel ontwerpt, produceert en monteert. In onze bedrijfshal in Biddinghuizen maken we metaalconstructies voor toepassingen in heel Europa. De vraag van de klant is divers en dus is ons aanbod maatwerk.  We werken aan grote en kleine constructies, zoals staalconstructies voor bedrijfs- of woningbouw, hekwerken, trappen, transportmateriaal en renovatie aan bestaande producten.

Van der Ziel is gespecialiseerd in het bewerken, lassen en/of monteren van onderdelen gemaakt uit staal, roestvrij staal en aluminium. Van plaatwerk tot constructiewerk en conservering: Van der Ziel heeft alle processtappen onder één dak en heeft een ruime voorraad in metaal. Dat maakt dat we snel kunnen schakelen. Elk project is uniek en wordt met vakmanschap en passie door onze medewerkers aangepakt. Van der Ziel levert al 100 jaar maatwerk in metaal.

Foto tijdens het werk

PLAATWERK

Van der Ziel heeft het hele proces van plaatwerk tot constructie in eigen beheer. Op onze afdeling Plaatwerk werken specialisten, die beschikken over een uitgebreid machinepark en diverse gereedschappen. Van der Ziel werkt veelal CNC gestuurd, waardoor we een hogere kwaliteit en nauwkeurigheid garanderen. We kunnen knippen, snijden, ponsen, zetten en walsen en zetten jouw wensen om in maatwerk in metaal.

Foto tijdens het werk

IETS MOOIS CREËREN UIT EEN VLAKKE PLAAT, DAT IS MIJN PASSIE

Diederik van 't Veen - afdeling Plaatwerk

"Iets moois creëren uit een vlakke plaat, dat is mijn passie. Ik zie mijn afdeling als het ‘hart van het bedrijf’. Hier knippen, ponsen en zetten we de platen, zodat mijn collega’s daar een eindproduct van kunnen maken. Wij werken met een CNC plasmasnijder die automatisch alle vormen snijdt uit een vlakke plaat. Het bedrijf is groter geworden, maar onze slagkracht blijft onveranderd groot."

CONSTRUCTIEWERK

Het ontwerpen, berekenen, maken en monteren van staalconstructies is dagelijkse kost voor onze vakmensen. Op de afdeling Constructie worden de specifieke producten door middel van hechten en lassen samengesteld. Hier komt het vakmanschap van onze medewerkers om de hoek kijken; we pakken elke uitdaging aan en denken mee in het complete proces. Met praktische werktekeningen én eigen inzicht van onze specialisten, zijn we in staat complex maatwerk te realiseren. We zijn slagvaardig en komen altijd onze afspraken na. Dat is de reden dat we al jarenlang samenwerken met vaste partners.

ROESTVRIJ STAAL

Van der Ziel verwerkt naast diverse staalsoorten ook roestvrij staal (rvs). Zowel het plaat- als constructiewerk voert Van der Ziel op dit vlak uit. Het rvs wordt op een andere locatie bewerkt, om besmettingscorrosie te voorkomen. Met name in de voedings- en farmaceutische industrie neemt de vraag naar rvs toe, bijvoorbeeld voor trappen, bordessen, vloeren en leuningwerk. Wij denken graag in de ontwerpfase al mee en leveren ook op dit gebied maatwerk. Met beide staalsoorten binnen één bedrijf, kun je bij ons terecht voor de complete oplossing.

Foto tijdens het werk

CONSERVERING

Als het maatwerkproduct alle stappen heeft doorlopen, is het mogelijk om het product tot slot te conserveren. Van der Ziel heeft zowel het stralen als spuiten, primen of aflakken in eigen huis. Daardoor ontvang je van ons een volledig afgewerkt product mét korte levertijden.

MONTAGE

Van der Ziel beschikt over twee montageteams, die het maatwerk op vakkundige wijze op je locatie monteren. Omdat Van der Ziel betrokken is vanaf de eerste tekening tot het definitieve ontwerp, zijn we goed in staat om onze producten op de juiste wijze te installeren. Wanneer we tijdens de installatie problemen of gebreken ontdekken, kunnen we hier direct op inspelen.


Van der Ziel monteert zijn producten op aanvraag. We monteren rvs trappen en bordessen, plaatsen specifieke constructies of lassen op locatie.

Foto tijdens het werk Foto tijdens het werk
Foto tijdens het werk