MILIEUTECHNIEK
Van der Ziel maakt (mobiele) brandstoftanks, opslagtanks voor AdBlue en alle accessoires en transportoplossingen die daarbij horen (zoals opvang- en vulpuntbakken, kleppen, pompen en pompaccessoires, transportoplossingen en accessoires voor uw tanks). Zelfs onze ‘basic’ tanks zijn gemaakt voor een lange levensduur onder extreme omstandigheden.
Wij hebben diverse standaard tanks in ons assortiment, maar nog liever maken we de brandstoftank volledig naar jouw wensen. Nog robuuster, met hufterproof buisslot of zware heftruckkokers; wij maken de brandstoftank klaar voor de taak die op hem te wachten staat. De hele productielijn bevindt zich in onze fabriek in Biddinghuizen. Van tekenfase tot en met de oplevering wordt een brandstoftank vanuit één centraal punt aangestuurd. Wij garanderen een hoge kwaliteit, efficiënte communicatie en zijn flexibel in het productieproces. Natuurlijk voldoen al onze producten aan de wettelijk gestelde eisen.
PRODUCTEN
ONDERHOUD EN KEURINGEN
Het is belangrijk dat je een Intermediate Bulk Container (IBC) voor brandstoffen regelmatig laat keuren door een Kiwa en ADR gecertificeerd bedrijf. Van der Ziel is bevoegd tot het uitvoeren van IBC-keuringen. Wij doen dit zowel op locatie als in onze fabriek. Het is ook mogelijk om meerdere IBC’s tegelijkertijd te laten keuren. Tijdens de keuring houden wij een controlelijst bij. Als de IBC voldoet aan de wettelijke normen ontvang je van onze keurmeester een Kiwa keuringsrapport. De keurmeester verzorgt ook de logboekaantekening en de vermelding van de vervaldatum op het typeplaatje van uw tank.
Een keuring uitvoeren is belangrijk. Natuurlijk wil je veilig en verantwoord werken. De IBC-keuring garandeert dit. Je loopt het risico op een boete, als de tank niet of niet op tijd gekeurd is. Deze boetes zijn hoger dan de kosten van een keuring. Tot slot dekt je verzekeringsmaatschappij mogelijk geen schade als er niet voldaan is aan de wettelijk verplichte keuring.
Kosten besparen?
Drie tips om de kosten van een keuring laag te houden:
- Zorg dat de lekbak schoon is. Dit houdt in dat er weinig tot geen dieselolie in mag zitten.
- Zorg dat de IBC gemakkelijk met een bedrijfswagen bereikbaar is.
- Zorg dat de juiste documenten aanwezig zijn.
KOM IN CONTACT
Vraag direct advies of een keuring aan.
ADVIES
Het is belangrijk om een brandstoftank of IBC te kiezen, die volledig aansluit bij jouw bedrijfsvoering. Daarom adviseren wij je vanaf de oriëntatiefase tot en met de installatie van een opslagtank. Ook het onderhoud en de servicebeurten van een tank nemen wij graag voor onze rekening.
Er zijn veel factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van de perfecte brandstoftank. Jouw wensen en eisen, het type werkzaamheden en de meest voorkomende omgevingen worden meegenomen in de oriëntatiefase. Daarbij komen ook de wettelijke voorschriften nadrukkelijk aan bod. Samen komen we zo tot een passend product (standaard of maatwerk) dat het beste past in jouw bedrijfsvoering. Bij ons advies besteden we ook aandacht aan de periodieke IBC keuringen, onderhoud en service.
Onze medewerkers zijn al jaren actief in de brandstofbranche en helpen je graag met het maken van de juiste keuze. Wij garanderen:
-
Brandstoftanks die hun doel dienen
Staat de brandstoftank op een rustige locatie zonder veel risico’s op schade. Dan voldoet een degelijke tank zonder al te veel extra’s. Is het tegendeel het geval en staat de tank bijvoorbeeld op een druk bouwterrein, dan is het verstandig te kiezen voor een heavy duty tank. Voor welk doel je onze tanks ook gebruikt, wij garanderen een doordacht plan. -
Brandstoftanks die passen in uw milieu- en duurzaamheidsbeleid
Naast de aanschaf van een degelijke brandstoftank, is ook de locatie van een tank belangrijk. Daarom adviseren we over de juiste locatie van een tank en proberen we samen zoveel mogelijk de risico’s uit de weg te gaan. -
Brandstoftanks die passen binnen uw risicomanagement
Naast de aanschaf van een degelijke brandstoftank, is ook de locatie van een tank belangrijk. Daarom adviseren we over de juiste locatie van een tank en proberen we samen zoveel mogelijk de risico’s uit de weg te gaan.
CERTIFICERINGEN
Opslag van diesel, smeerolie, afgewerkte olie en Adblue moet aan hoge eisen voldoen. Niemand wil dat er een van deze producten onbedoeld in de natuur terecht komen of dat er bij lekkage een gevaar voor de mens en omgeving ontstaat. De opslagtanks en lekbakken van Van der Ziel zijn kwalitatief de beste in de markt en voldoen aan de hoogste eisen omtrent vloeistofopslag. Hieronder tref je een overzicht van de regelgeving rond brandstoftanks. Elke brandstoftank moet aan deze regels voldoen. Daarom dient de IBC elke 2,5 jaar gekeurd te worden. Wilt u een tank laten keuren? Maak dan een afspraak met onze keurmeester.
KIWA
Al onze brandstoftanks, IBC’s, vulpuntbakken en opvangbakken worden geproduceerd onder KIWA certificaat. Dat betekent dat wij aan de hoge eisen voldoen waardoor jij de garantie hebt dat je een product koopt die aan alle regelgeving voldoet. Wil je hier meer over weten neem dan contact met ons op of klik op onderstaand link voor de specifieke regelgeving.
- BRL-K 744/03; Regelgeving voor het produceren en keuren van onze mobiele tanks
- BRL-K 748/02; Regelgeving voor onze metalen vulpuntmorsbakken
- BRL-K 790/03; Regelgeving voor het aanbrengen van coating op onze tanks
- BRL-K 792/03; Regelgeving voor onze opvangbakken tot 150.000 liter
- BRL-K 798/02; Regelgeving voor onze stationaire tanks
- BRL-K 916/03; voor onze eigen ontwikkelde en instelbare antihevelklep
ADR
Zodra je brandstoftanks gaat vervoeren over de openbare weg dan moeten de tanks voldoen aan de Europese regelgeving voor transport van gevaarlijke goederen (ADR). Onze mobiele tanks voldoen aan alle constructie- en veiligheidseisen van het ADR. Als je benieuwd bent wat deze eisen zijn kun je die hier lezen. Specifieke vragen kun je natuurlijk ook aan ons persoonlijk stellen. Wij zijn je graag van dienst!
PGS30
Heb je een brandstoftank in gebruik of wil je een tank aanschaffen voor brandstofopslag dan moet dit natuurlijk veilig en verantwoord op jou locatie in gebruik worden genomen. Veiligheid voor de mensen en de omgeving is immers de verantwoording van iedere werkgever of bedrijf. Ook hiervoor zijn richtlijnen opgesteld die op integrale wijze aandacht besteden aan arbeidsveiligheid, milieuveiligheid, transportveiligheid en brandveiligheid. Als je je wil orienteren op de zaken die komen kijken bij het in gebruik nemen van een brandstoftank kun je dat lezen in de PGS30. Zie je het zelf niet zo zitten om alles na te lezen staan wij je hier ook weer graag te woord.